В Японії рис перетворили на гель

19 серпня 2015, 23:16
Японський Національний інститут дослідження їжі придумав, як рис можна перетворити на желе-напівфабрикат, який нагадує молочний пудинг
N+1.

Гель з рису відкрили випадково - один з дослідників експериментував з рисовою пастою. Результат він вважав невдалим і поставив продукт в холодильник. Через кілька днів виявилося, що отриманий гель не зіпсувався і зберіг свої якості. Після цього вчені впритул зайнялися створенням технології - за цей час був розроблений стандарт продукту та методи його промвиробництва.

  • Влада Піднебесної привчили китайців до картоплі замість рису

    Відео дня

    Желеподібний рис створюють з багатого на амілозу (полісахарид крохмалю) звареного кормового рису після високошвидкісного збивання і спінювання в спеціальному "блендері". Щільність регулюють зміною вмісту води в отриманій масі і тривалістю "збивання". Підсумковий гель можна змішувати з яйцями чи іншими інгредієнтами, щоб, наприклад, приготувати традиційну японську локшину "удон".

Показати ще новини
Радіо НВ
X