У США виростили в пробірці м'ясо курки і качки

21 березня 2017, 12:01
Дослідники американської компанії Memphis Meats змогли в лабораторних умовах отримати м'ясо птиці

Жодна курка або качка при цьому не постраждала, тобто компанія створила "чисте", за її визначенням, м'ясо, повідомляє SFGate.

"Надзвичайно важливо розуміти, що перед нами перше м'ясо, яке не вимагало основного – вирощування самих тварин. Це історичний момент для руху "чистого" м'яса", — зазначив генеральний директор Memphis Meats Ума Валеті.

Відео дня

Технологія компанії використовують м'язові клітини для "вирощування" м'яса у спеціальних ємностях. Після виділення клітинної культури вона поміщається в особливе середовище, що містить необхідні поживні речовини. Сам ріст м'яса відбувається у величезних чанах, де підтримується необхідний тиск і температура.

"Ми представили страви зі штучного м'яса курки і качки. Крім того, нам вдалося отримати напівфабрикат фрикадельок, виділивши інгредієнти з клітин м'язової тканини корови", -додав Ума Валети.

У Memphis Meats відзначають, що компанія планує скоротити вартість виробництва в найближчі кілька років і почати продавати свою продукцію в 2021 році.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Техно
Розсилка про те як технології змінють світ
Щопонеділка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X