У Норвегії спростували серйозну шкоду насичених жирів
Про нове дослідження біологів з норвезького Бергена і їх колег, повідомляє Nutricion.org.
Насичені жири являють собою жири, молекули яких перенасичені воднем. Через це вони можуть зберігати твердий стан при кімнатній температурі, наприклад, накопичується у жировій тканині. Передбачається, що часте вживання насичених жирів підвищує ризик серцево-судинних захворювань.
Тим не менш, результати нового дослідження людей з першим ступенем ожиріння показали, що рівень "поганого холестерину" збільшується у людей, які споживали багато вуглеводів і невелику кількість насичених жирів. А от в групі, учасники якої їли багато насичених жирів, але мало вуглеводів, подібного зростання обсягів "поганого холестерину" не було.
Разом з тим дослідники підкреслили, що в експерименті учасники вживали складні вуглеводи з низьким глікемічним індексом і не вживали трансжири. Це різновид насичених жирів, яка у великих кількостях міститься, наприклад, в яловичому жирі. Як встановлено, подібні жири підвищують ризик ішемічної хвороби серця.

матеріалів розділу Техно
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.