Астронавти вперше спекли печиво в космосі, його перевіряють на шкідливість

25 січня 2020, 08:00

Астронавти Христина Кох і Лука Пармітано вперше приготували печиво у космосі, щоб випробувати піч на Міжнародній космічній станції, розраховану для роботи в мікрогравітації.

Про це повідомляє The Guardian.

Вони приготували п’ять пряників ще у кінці грудня і відправили на Землю у капсулі SpaceX.

Виявилося, на приготування печива у космосі йде більше часу, ніж на Землі. Так, найвдаліші пряники вийшли після запікання протягом 120 і 130 хвилин, коли на Землі це займає всього 20 хвилин.

Відео дня

Аромат свіжого печива виходив від усіх пряників, крім першого, яке готували 25 хвилин і яке виявилось сирим.

Капсула SpaceX з печивом прибула на Землю 7 січня 2020 року, але про результати експерименту оголосили тільки через два тижні.

Продукт вивчають у лабораторії, щоб дізнатися, чи можна їсти печиво, приготоване у космосі.

Нагадаємо, 2 листопада українсько-американська ракета-носій Антарес успішно вивела на орбіту вантажний корабель Сігнус з експериментальною духовкою.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Техно
Розсилка про те як технології змінють світ
Щопонеділка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X