Не винна я. Американські вчені довели, що ГМО-продукти безпечні
Доповідь нараховує близько 400 сторінок і заснована більш ніж на 900 дослідженнях, присвячених впливу продуктів ГМО на здоров'я людини та навколишнє середовище. Проаналізувавши вражаючу кількість досліджень американські вчені прийшли до висновку, що ГМ-культури нешкідливі для людини і не пов'язані з підвищеним ризиком розвитку раку, аутизму або інших хвороб, які асоціювалися з ними.
"Неминучий висновок, який напрошується після прочитання цієї доповіді полягає в тому, що генетично модифіковані овочі і злаки – це здебільшого просто овочі і злаки. – говорить професор Університету Джорджії Уейн Перрот. – Це не панацея, як стверджують деякі прихильники, але це й не жахливі монстри, як запевняють противники".
Вчені з Національної академії наук, інженерної справи та медицини зробили і інші висновки. Генетично модифіковані культури покликані чинити опір дії пестицидів. Їх широке поширення призвело до того, що рівень опору виріс і у різних шкідників, які підвищували його з кожним обприскуванням хімікатами.
Крім того, американські дослідники виявили, що використання ГМ-культур не призводить до підвищення врожаїв. Це скоріше оберігає фермерів від їх втрати, через шкідників та обробки пестицидами.
"Що б там не стверджувала індустрія, це явно не відповідь на питання світового голоду", - заявив старший науковий співробітник Союзу споживачів США Майкл Хансен, який сприйняв доповідь скептично.

матеріалів розділу Техно
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.