Експерти назвали найбрудніше місце в холодильнику

9 листопада 2016, 16:10
На думку вчених і медиків, відділення для овочів в холодильнику - одне з найнебезпечніших місць на кухні

Розрахунки, виконані вченими, показали: рівень патогенних мікроорганізмів, що мешкають у ньому, в 750 разів перевищує безпечний для людини норматив забруднення, повідомляє видання Daily Mail.

Відео дня

У недавньому дослідженні, тести, проведені в ящиках для зберігання салату і овочів 30 холодильників з подібною функцією, показали наявність 7,850 бактерій на квадратний сантиметр площі, причому деякі зразки показували результат приблизно в 129 тисяч бактерій на квадратний сантиметр.

При цьому норми ЄС для поверхонь, які контактують з їжею, складають всього 10 бактерій на квадратний сантиметр.

Щоб не стати жертвою небезпечних для здоров'я і життя патогенів, таких як лістерія, сальмонела або кишкова паличка, слід не тільки мити овочі перед тим, як покласти їх в холодильник, але і мити саме відділення холодильника не рідше одного разу на місяць гарячою мильною водою.

Крім нього, обов'язкового регулярного очищення потребує ущільнювач холодильника - улюблене місце скупчення цвілі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X