Розмір має значення. Дослідники показали, як зробити напій смачнішим

23 липня 2021, 15:00

Дослідники з Японії виявили, що напій видається людям смачнішим, якщо дати їм більш важкий стакан або чашку.

В дорогих ресторанах кухарі вигадують різні способи подачі, оскільки розуміють, що відвідувачам важливо, щоб страва була смачною не тільки на смак, але й на вигляд.

Відео дня

Теж саме і з напоями, наприклад, вино буде здаватися смачнішим, якщо пити його з келиха, а не з паперового стаканчика. Келих краще передає запах і смак завдяки своїй формі — одноразовий стаканчик набагато гірше справляється з цим завданням. Також тут працює наша підсвідомість — ми очікуємо, що вино з келиха буде смачнішим, пише Gizmodo.

Під час своєї поїздки Європою студент Токійського університету Масахару Хиросе зауважив, що вино подають у різних склянках від країни до країни. А тому йому в голову прийшов експеримент — перевірити, чи буде змінюватися сприйняття смаку напою у людей, якщо взяти однаковий стакан і міняти в ньому тільки вагу.

Результати виявилися інтригуючими — практично всі учасники експерименту заявляли, що напій здається їм смачнішим, коли вони пили з важчої чашки. Один зі студентів навіть сказав, що те ж саме вино, яке він пробував раніше, «стало чудовим» — варто було лише поміняти вагу склянки.

Експеримент Хиросе ще раз доводить, що те, як їжа подається, може дуже сильно відбиватися на тому, як її сприймають люди, причому не тільки візуально, але і на смак.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X