Вчені з'ясували, що антибактеріальне мило шкідливо для здоров'я

14 квітня 2016, 10:23
Все більше досліджень показують, що мило з антибактеріальними властивостями приносить більше шкоди ніж користі

Хімікати, що використовуються в таких типах мила, сприяють мутації шкідливих бактерій, стверджують дослідники.

Згідно з даними, які опублікували представники Товариства ендокринологів США, небезпека може бути ще більше, ніж уявлялося раніше.

Відео дня

Лабораторні експерименти показали, що щури, які піддавалися впливу трилокарбану (речовина, часто використовуване для виробництва антибактеріального мила), передавали своїм нащадкам генетичні зміни в імунній системі.

Ще одна речовина, здатна на подібні довготривалі зміни, це триклозан, часто вживаний в милі і шампунях.

Згідно з результатами цього дослідження, регулярні контакти з триклозаном призводять до ослаблення імунної системи перед бактерією Staphylococcus.

Згідно ще одному дослідження, триклозан і трилокарбан призводять до того, що бактерії знаходять стійкість перед засобами гігієни і навіть ліками.

"Необхідно боротися з цим явищем, щоб зберегти здатність сучасних антибіотиків боротися з бактеріями", - пояснює Ден Кері, один з авторів дослідження.

Показати ще новини
Радіо NV
X