Наливай! Вчені пов'язали вживання зеленого чаю зі зниженням кількості переломів

30 листопада 2018, 12:30
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Китайські дослідники довели, що тривале вживання зеленого чаю допоможе знизити ризик переломів і підвищити щільність кісткової тканини, особливо у жінок.

Таких висновків китайські вчені дійшли за підсумками дослідження серед 450 тисяч дорослих, повідомляє агентство Сіньхуа.

Група вчених з інституту суспільної охорони здоров'я Пекінського університету виявила, що ймовірність переломів помітно менша у тих, хто п'є зелений чай або п'є його більш ніж 30 років. Результати дослідження були опубліковані в цьому місяці в наукових журналах Nutrients і Osteoporosis International.

Відео дня

Як заявив професор інституту суспільної охорони здоров'я Лі Лімін, дослідження проведено серед 453 625 жителів країни, які були довільно обрані з Біобанку під назвою China Kadoorie Biobank.

Порівняно з тими, хто не п'є чай взагалі, у тих, хто вживають зелений чай щодня, ризик переломів на 12 відсотків нижче. При цьому ризик перелому тазової кістки у тих, хто п'є зелений чай або пили цей напій більш ніж 30 років нижча на 20-30%.

Професор додав, що попередні дослідження також показали певний зв'язок між звичкою пити чай і більш високою щільністю кісткової тканини в період менопаузи жінок. При цьому, як вважають вчені, чай допомагає концентрувати увагу і зберігати пильність, що також зменшує ризики випадкових травм і пошкоджень.

Раніше НВ повідомляло, що дослідники з Каліфорнійського університету з'ясували, що чорний чай сприяє зниженню ваги і підтримці здорової мікрофлори кишечника. Зокрема, при вживання екстракту чаю тваринами відсоток бактерій, пов'язаних з ожирінням, в їхньому кишечнику зменшується.

Раніше вважалося, що для схуднення корисний зелений чай, оскільки поліфеноли з цього напою змінюють енергетичний метаболізм в печінці. Нові результати показують, що поліфеноли чорного чаю, які є занадто великими, щоб бути поглиненими в тонкому кишечнику, стимулюють зростання кишкових бактерій, які, як було показано, теж можуть змінювати енергетичний метаболізм в печінці.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Техно
Розсилка про те як технології змінють світ
Щопонеділка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X