Японський кондитер випадково створив морозиво, яке не тане в спеку
Він додав до традиційного десерту поліфенол, який міститься в полуниці, пише Quartz з посиланням на японські ЗМІ.
Поліфенол зробив фруктовий крем більш твердим, з'ясувалося, що нова добавка дозволяє морозиву зберігати форму навіть при 28-градусній спеці.
"Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення", - пояснив творець нового десерту.
Деякі дослідники стверджують, що такий продукт зможе витримати більш високі температури і навіть спрямований на нього потік гарячого повітря. Зараз незвичайне морозиво вже надійшло в продаж в декількох містах Японії.
Раніше НВ повідомляло, що в грузинській столиці Тбілісі з'явилося морозиво зі смаком напівсолодкого червоного вина Хванчкара з додаванням десерту з виноградного соку і горіхів.

матеріалів розділу Техно
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.