Японський кондитер випадково створив морозиво, яке не тане в спеку

4 серпня 2017, 10:29
Кондитер Томіхіса Ота винайшов морозиво, стійке до високої температури

Він додав до традиційного десерту поліфенол, який міститься в полуниці, пише Quartz з посиланням на японські ЗМІ.

Поліфенол зробив фруктовий крем більш твердим, з'ясувалося, що нова добавка дозволяє морозиву зберігати форму навіть при 28-градусній спеці.

Відео дня

"Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення", - пояснив творець нового десерту.

Деякі дослідники стверджують, що такий продукт зможе витримати більш високі температури і навіть спрямований на нього потік гарячого повітря. Зараз незвичайне морозиво вже надійшло в продаж в декількох містах Японії.

Раніше НВ повідомляло, що в грузинській столиці Тбілісі з'явилося морозиво зі смаком напівсолодкого червоного вина Хванчкара з додаванням десерту з виноградного соку і горіхів.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Техно
Розсилка про те як технології змінють світ
Щопонеділка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X