Мінус кілотонни шкідливих викидів. Американський інженер запропонував смажити перець чилі на сонці

11 серпня, 16:14
Обсмажування зелених перців на сонці допомагає зменшити викиди парникових газів (Фото:Sandia Labs)

Обсмажування зелених перців на сонці допомагає зменшити викиди парникових газів (Фото:Sandia Labs)

Смажений зелений перець чилі є традиційною закускою в Америці. Для її приготування лише у штаті Нью-Мексико щорічно спалюються 7800 тонн пропану. Інженер Кеннет Арміхо запропонував зелену альтернативу газовим кухонним приладам.

Кеннет Арміхо — інженер компанії Міністерства енергетики США. Він вирішив довести, що використання відновлюваної енергії може бути повноцінною заміною традиційним джерелам.

Відео дня

Страва з національної мексиканської кухні була обрана невипадково. За її допомогою фахівець розраховував продемонструвати, як зелена енергетика може співіснувати із традиціями.

Арміхо підняв жаровню із зеленим перцем на вершину 60-метрової вежі, обладнаної геліостатами, і залишив продукт на якийсь час. Інженер констатував, що температура перців швидко досягла 480 °C, що цілком можна порівняти з температурою звичайної газової жаровні.

Інженер залишився задоволений своїм експериментом та заявив, що використання більшої кількості дзеркальних пристроїв для фокусування сонячного світла допоможе приготувати перці ще швидше.

У цьому досвіді він обсмажив майже 10 кг перців чилі, що, за його підрахунками, могло призвести до викидів 1,2 кг парникових газів, якби обсмажування відбувалося на звичайному пальнику.

За словами інженера, якби весь Нью-Мексико почав смажити перець на сонці, це допомогло б зменшити викиди парникових газів на 7800 тонн на рік. Це еквівалентно кількості викидів від 1700 автомобілів. Щоб нейтралізувати шкоду для навколишнього середовища від такої кількості парникових газів, необхідно висаджувати по 130 тис. дерев на рік і потім вирощувати їх протягом 10 років.

Показати ще новини
Радіо НВ
X