Шпигує? Додаток Facebook таємно отримує відео з камер iPhone

15 листопада 2019, 12:13

Користувачі соціальної мережі Facebook помітили дивну поведінку офіційного мобільного застосунку для iOS, який несподівано включає камеру.

Компанія стверджує, що дивна робота додатка є результатом помилки, яку легко виправити.

«Дивна поведінка камери» викликала хвилювання з приводу того, що камера може таємно записувати людей, коли вони використовують додаток. На відміну від комп’ютерів Apple, в смартфонах компанії відсутній індикатор доступу до камери, тому додаток може робити записи таємно.

Відео дня

Додаток Facebook запускає камеру в фоновому режимі. Чи веде після активації камери додаток запис дій користувача — незрозуміло, але камера активна, поки користувач прокручує стрічку новин.

Facebook каже, що ситуація викликана помилкою, яка була додана в код випадково, і що немає ніяких ознак того, що фотографії або відео відправляються на його сервери. Компанія стверджує, що Apple вже представила оновлення, яке повинно видалити цей функціонал.

У той же час можна уникнути потенційної уразливості за допомогою простого виправлення в налаштуваннях iPhone, яке не дозволяє Facebook взагалі бачити камеру.

Помилка з’явилася вперше після того, як користувачі помітили, що додаток іноді зміщується праворуч, а поруч з основним додатком було видно інший екран, на якому відображалося відео з вбудованої камери телефону.

«Нещодавно ми виявили, що версія 244 додатка Facebook для iOS буде некоректно запускатися в ландшафтному режимі. При усуненні цієї проблеми минулого тижня в версії 246 ми випадково пропустили помилку, через яку додаток частково переходив на екран камери поруч з новинної стрічкою, коли користувачі натискали на фотографії «, — сказав представник Facebook.

У серії твітів віце-президент по соціальний захист Facebook Гай Розен ще раз сказав, що контент не зберігається в додатку і не відправляється в Facebook, і що помилку виправлять найближчим часом.

«Запуск цієї помилки активував попередній перегляд камери, і після запуску попередній перегляд залишався активним до тих пір, поки ви не натиснули в іншому місці програми. Ні за яких умов вміст попереднього перегляду не було збережено додатком або завантажено на наші сервери», — написав він.

Тим часом проблему можна виправити, заборонивши доступ Facebook до камери. Це також означатиме, що Facebook більше не зможе отримати доступ до камери для захоплення і завантаження зображення прямо з програми.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Техно
Розсилка про те як технології змінють світ
Щопонеділка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X