Наукпоп

5 серпня, 14:55

Привіт з XVI століття. Біоінженер з Еквадору відтворив пиво, яке варили ченці-францисканці

Хав'єр Карвахаль використав зразки дріжджів із знайденої ним у монастирі бочки, приготувавши напій за маловідомим старовинним рецептом.

Основою для напою стала формула, яку Карвахаль з трудом знайшов у науковому журналі. У ній описувався старовинний рецепт пива, до якого додавалися інжир, гвоздика, кориця та цукрова тростина. Іншою важливою частиною напою є дріжджі, для пошуку яких еквадорець вирушив у старовинний монастир у Кіто.

Там він виявив дощечки з пивних бочок. Біоінженер зібрав зразки, культивував їх і, нарешті, отримав необхідний компонент — кукурудзяні дріжджі, які використовувалися в Південній Америці в той період.

Ентузіаст відтворив рецепт, отримавши автентичний напій францисканців, пише видання France24.

Раніше НВ Техно писав про інші досягнення пивної археології.

Так, минулого року в Єгипті виявили імовірно найдавнішу з найвідоміших пивоварень у світі.

Її знайшла група американських та єгипетських археологів під час розкопок на території Абідосу, стародавнього міста в Єгипті (більше 450 км на південь від Каїра). Існування такого об'єкта вперше допустили британські археологи у 1900-х роках, але тоді його місцезнаходження не змогли точно визначити.

Другие новости

Всі новини